2020


Utställningen ”Spårningar” På Galleri Gotland handlar om tillrättafinnanden i tillvaron. Om vikten av historik som framtidsvision, för att enklare befästa här och nu.
 
Följ vandringsspåren genom Anette Blombergs expressiva måleri, undersökande fotografi, lyhörda poesi och egenskapade ljud mellan kaos och harmoni. 
 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Örjan-Ringbom-affisch-2020-jpg.jpg

Hos Galleri Gotland visar Örjan Ringbom måleri 1-16 augusti 2020.
Vernissage lördag d.1/8 kl. 12-16. Det är Covid19 anpassad. Högst 5 personer i galleriet.
 
Öppetider: lör-sön kl. 12-16, tors-fre 13-18.
Ni kan boka en annan tid för visning.
Kontakta Örjan på mobil 070 675 38 12
eller mail: info@orjanringbom.com
 
Utställningen ”Inne och ute” är Örjan Ringboms första och egna separat utställning på Galleri Gotland. När galleriet tidigare fanns på Hästgatan hette det FGK (Förening Gotlands Konstnärer) där visade han sina verk 1978.
 
Temat ”Inne och ute” är tvetydigt och frågan är vad som är ute eller inne.
 
Målerierna har inga titlar och signering är på baksidan.
 
Teknik är olja på duk eller på masonitskiva.
 
Värmt välkomna till min utställning

Om jag blundar så finns det inte 11 juli – 26 juli ”Det händer mycket just nu på vår jord. Mänskligheten slutar aldrig att förvåna. Naturkatastrofer som aldrig tar slut. Slår man på TV:n har något nytt upptäckts. Öppnar du sociala medier finns där alltid något upprörande. Ibland vill jag bara dra ut proppen, släcka ner, om så för ett ögonblick. I skogen finner jag lugnet. Tankar rensas av alla måsten som står på tur. Det är skönt att få vara ensam här, här i min och naturens bubbla. Snart kommer det tillbaka, det är ingeting som jag kan ändra. Men hjärnan håller på att koka över. Även här luktar det bränt. Så jag återkommer till skogen. För att sortera funderingar eller ofrånkomliga krav. Krama träd, klappa mossa. Andas jord. För om jag blundar en stund kanske världen stannar upp. Om jag blundar så finns det inte.” – Siri Iversen-Ejve

Om jag blundar så finns det inte är ett projekt där Siri Iversen-Ejve utforskar vad som syns där sånt som inte syns finns. På olika material har hon använt sig av en lergrund för att sedan fortsätta med oljemåleri. I vissa verk har hon arbetat mer skulpturalt där hon fäst duk med snöre runt träd. I andra har hon låtit måleriet visa det gömda från skogen. Vad är det vi ser där bakom, där det inte syns? Projektet visas i en utställning där betraktaren kan få ta del av reflekterade bilder, skulpturer och verk som konstnären själv har upplevt.
I dessa virustider vill vi påminna om att hålla avstånd och vara försiktiga gentemot varandra. Vi släpper in ett fåtal besökare samtidigt i Galleriet. Max 5 personer åt gången. Det finns möjlighet att boka en privat visning på Galleri Gotland eller en onlinevisning.
Kontakta Siri Iversen-Ejve för bokning: siriiversenejve@gmail.com, 073-696 62 74


Vilka är VI? När övergår VI till att bli DOM, och tvärtom? Vad är en människa, vad är värdet på ett människoliv? Är det olika, beroende på vad, i så fall? Solidaritet – medmänsklighet, har sådana livsviktiga förhållningssätt förlorat sin betydelse?

Namnet på utställningen ”SNÄRJD – Broderibryderier” är mina reflektioner kring rådande världsproblematik. Att växa upp i ett land/på ett ställe, där det är krig och konflikter som gör det svårt att leva, minimerar möjligheter till att försörja sig. Möjligheter till att få ett arbete eller att studera är begränsade, eller helt obefintliga. Att leva ett drägligt ”liv,” totalt omöjligt! Vad gör man då? Flyr, riskerar sitt och kanhända sina barns liv, i hopp om en drägligare tillvaro någon annanstans. Ofta genom en farofylld färd mot andra länder, helt utan garantier för ett bättre liv. Men det finns inget annat val. Av alla de som antar just den svåra utmaningen i en ytterst utsatt situation, kommer inte alla fram. Hur många försvinner under färden? Vet någon det? Är världen över huvud taget intresserad av denna tragiska vetskap? Man lyckas ta sig till ett land. Oftast i Europa. Finns möjligheten att få stanna där? Chansen att bygga sig ett värdigt liv på en ny plats? Genom dagliga rapporter blir vi i mer tryggade länder medvetna om de omänskliga förhållanden som råder för ”de andra”. Hur människor på flykt försöker att överleva i läger, till exempel i Grekland. Hur situationen är i Idlib blir vi varse genom fruktansvärda bildreportage. Det är oerhört svårt att leva under sådana omänskliga förhållanden…det är även mycket tungt att känna till detta pågående…oförmögen att förändra…

3 LIVSLINJER möts i Galleri Gotland
En samutställning av Björn Erling Evensen, Lofina Evensen & Lotten Thörngren
Tre personer vars livsvägar korsats och som tillsammans, under årens lopp utbytt tankar kring konst och skapande.
Som en hälsning från detta utbyte med väsensskilda uttryck kommer denna utställning till stånd.