Utställningar6–28 oktober

PHONE DIARYFotograf.
Född 1966 i Falkenberg.
Jag jobbar i Göteborg, Sverige, som fotograf och
fotoredaktör. Jag ger också föreläsningar och genomför workshops på fotografiska området.

Medlem av
Svenska Fotografers Förbunds SFF.
Medlem av Centrum för fotografi, Centrum för fotografi, CFF.

Fotograf Jerker Andersson AB
Ekedalsgatan 3
414 66 GÖTEBORG
Sverige
Mail: ja@jerker.se
Telefon: 070-821 15 1626 maj - 17 juni

Mayumi Okabayashi


” skiftande motsats”

När man tillbringat en tid med en annan person och senare talar om det mötet, märker man att man haft olika minnen av den tiden. Fast över samma sak som man upplevt, har man varseblivit andra saker än den andra. Dessa varseblivningar kan lätt förskjutas eller till och med bli motsatta. När man talar över temat med en annan person, kan bägge försöka vara objektiva, men subjektet förändrar alltid realiteten. Synsättet på det reella ändrar sig från den ståndpunkt man har. Utifrån varje synvinkel kan man ha olika aspekter som missgynnar eller främjar. I vardagen och i de mänskliga relationerna uppkommer oavbrutet sanningar som genast åter förkastas.

Basen för fakta som man lutat sig mot är instabil.
När man betraktar mina bilder föreställer man sig kanske celler/växter, ljus/ skuggor eller andra naturelement.
Dessa skiftande former tillåter en att vara allt eller bara vara däremellan.
Denna rörelse i naturen som t.ex. från cellen till växten och tillbaka, försöker jag fånga upp utan att hålla fast något.
Jag försöker samtidigt avbilda tillståndet och rörelsen, det från varandra drivna och det åter sammankommande och formen däremellan.
Denna instabilitet och tillstånd är för mig två sidor av en medalj och medaljen själv.

Mayumi Okabayashi kom 2006 som stipendiat till Akademie der Künste (Junge Akademie) till Berlin och arbetar där nu med återkommande internationella utställningar.
Innan har hon studerat på Kyoto Seika University japansk formgivning och i Düsseldorf, måleri, installationer och skulptur, bl.a. hos Alfonso Hüppi och Klaus Rinke.3 februari - 25 februari

”Utdöda vattenvarelser – återskapade iakttagelser från Fårö”


Vernissage 3 februari 13-16

Lördag 3 februari är det vernissage för Ida Rödéns utställning med akvarellerade teckningar och keramik på Galleri Gotland.
I utställningen får du följa en resa jämsmed den bortglömde vetenskapsmannen Jonas Falck, en naturentusiast verksam i slutet av 1700-talet. Under fyra år har konstnären framkallat hans iakttagelser i Västerbotten och på Fårö. Genom hans ögon har hon tecknat och skulpterat naturalier i varierad grad av mutation. Även då hon tror sig ha noterat varje liten detalj, varje rynka, gest och ordväxling, är det i slutändan ord som väver samman helheten. Fantasin och förhoppningen tar över.
Jonas Falck uppstod under en stipendievistelse vid Ricklundgården i Saxnäs sommaren 2013 och fortsatte utvecklas under en vistelse på Bergmangårdarna i maj 2016.

Ida Rödén (f. 1981 i Härnösand) tog sin kandidatexamen i fri konst vid Umeå Konsthögskola 2009. Därefter flyttade hon till San Francisco där hon 2011 tog en magister i fri konst vid California College of Fine Arts. 2014 mottog hon konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium. Hon har ställt ut nationellt och internationellt på ställen som Kungsbacka konsthall, Nässjö konsthall, Härnösands konsthall, Sundsvalls Konstmuseum, OpenART i Örebro, Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn, NordArt i Büdelsdorf, Kunstraum Bethanien i Berlin, FILE Electronic Language International Festival i Sao Paolo, CoCA i Seattle samt Southern Exposure och Wattis Institute i San Francisco. Hon bor och arbetar i Stockholm.

Varmt välkomna!

För mer information: www.idaroden.com6 januari - 28 januari

”Brädfodring och självsådda funderingar”

Vernissage 6 januari kl. 13.00-16.00

Galleri Gotland inleder konståret 2018 med utställningen:

”Brädfodring och självsådda funderingar” av Ann Uddin,
en utställning som rymmer både måleri och skulptur.

Gamla dagstidningar omvandlas till mjuka fantasifulla former i stort som smått.
De intensiva målningarna vill förmedla känslan av kontakt med de skulpturala formerna och de grundläggande elementen.
Utställningen vill väcka frågor hos betraktaren och där svaren tillhör dennes uppfattning om vår omvärld.
Ann Uddin är en kolorist och formmakare, född och uppvuxen i Visby. Som 19-åring flyttade hon till Stockholm och Svensk Filmindustri där hon sydde kläder till bl.a. Ingrid Bergman, Lena Nyman och många andra skådespelare.
Efter textil-och vävlärareutbildning vid Uppsala Universitet har hon visat sina alster på gallerier och konsthallar från Bollnäs i norr till Karlshamn i söder. Hon har även ställt ut i Frankrike och Spanien.

Nu har Ann sin ateljé och verksamhet i sommarstugan i Tofta.
Hon har tidigare varit ordförande för Öppna Ateljéer under många år och sitter numera i styrelserna för Galleri Gotland och Gotland Art Week.


Öppet tis-fre kl 12.00-18.00, lör-sön kl 12.00-16.00

Varmt välkomna!